De Sunnieday Regels

Wat zijn de Sunnieday Regels?

De Sunnieday Regels zijn huisregels waar iedereen in Sunnieday zich aan moet houden, wie zich hier niet aan wil houden is daarom niet welkom op Sunnieday en kan zelfs verbannen worden.

De Sunnieday regels zijn als volgt:

  • Je mag geen andere spelers pesten, lastigvallen of misbruiken en je mag je niet agressief of gewelddadig gedragen.
  • Je mag geen namen, kamers of groepen aanmaken met onacceptabele inhoud zoals bijvoorbeeld scheldwoorden, discriminerende teksten of seksuele inhoud.
  • Je moet je wachtwoord en persoonlijke gegevens geheimhouden en nooit proberen deze gegevens van andere spelers uit te vinden.
  • Je mag je Sunnieday-account niet weggeven, verkopen of ruilen - of proberen je meubels te verkopen voor geld.
  • Je mag je niet bezighouden met seksuele spelletjes of gesprekken - en geen seksuele uitnodigingen doen of op dat soort uitnodigingen ingaan.
  • Je mag geen andere Sunnie's toevoegen, accepteren en/of ontmoeten buiten Sunnieday (voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, Kik Messenger, Discord, Telegram Messenger, Instagram, Snapchat, Houseparty, Gmail, Hotmail, LinkedIn, Skype en/of andere social media kanalen)

Ga met andere Sunnie's om zoals jij wilt dat anderen tegen jou doen en onthoud dat een overtreding in een virtuele wereld net zo strafbaar is als een overtreding in het echte leven!

Wat moet ik doen als iemand de Sunnieday Regels overtreedt?

Soms gebeurt het dat iemand de regels overtreedt of berichten schrijft waarin ongepaste taal staat of kwetsende zaken te lezen zijn. Als je je hier niet prettig bij voelt, negeer deze speler dan eerst door de negeerfunctie te gebruiken. Hiermee kan jij de berichten die deze speler schrijft niet meer zien in het spel.

Wanneer een gesprek daadwerkelijk beledigend, haatvol of racistisch is of wanneer het bedreigend op je overkomt, klik dan op 'help' rechts bovenin het hotel (de spelomgeving). Je geeft de Sunnie dan aan bij ons moderatieteam, vervolgens verlaat je de ruimte of zet je de Sunnie alsnog op 'negeren'. Een medewerker zal zo snel mogelijk jouw oproep bekijken en de juiste actie ondernemen

Wat zijn de regels omtrent werken en meedoen aan spelletjeskamers?

Sommige Sunnie's vinden het leuk om speelkamers te maken of echte restaurant/clubs/ bars in hun kamer te runnen. Je kunt in deze kamers dus spelen of zelfs werken en misschien geeft de eigenaar van de kamer je daar zelfs een beloning voor. Dit is altijd afhankelijk van de goede intenties van de eigenaar van de kamer. Het kan dus heel goed zijn dat deze persoon je iets belooft, maar later niet geeft. Wij kunnen niet controleren wat er is afgesproken. Een speler is ook niet verplicht om iemand iets te geven!

Werken en meedoen aan spelletjeskamers is daarom op eigen risico! Ons moderatieteam kan achteraf niet ingrijpen om de door jouw gegeven meubels op te halen. Speel daarom alleen in kamers waarvan je weet dat de eigenaar eerlijk speelt. Weet je het niet zeker? Doe het dan niet en laat je meubels lekker in je eigen inventaris.

Algemene voorwaarden van Sunnieday

Lees de actuele Algemene voorwaarden van Sunnieday zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Waarom zijn de Sunnieday Regels er?

Mensen komen op Sunnieday om te ontspannen, wat rond te hangen en om nieuwe vrienden te maken in een fijne, maar bovenal veilige omgeving. De Sunnieday Regels helpen deze fijne en veilige omgeving te behouden.

Wat gebeurt er als ik de Regels overtreed?

Dat kan je maar beter niet proberen, want de gevolgen zijn dat je gewaarschuwd, gekickt of zelfs verbannen kunt worden uit het Hotel!

Waarom zie ik soms 'BOBBA' verschijnen?

Dit is onze taalfilter en die zorgt ervoor dat nare woorden automatisch worden gefilterd. De taalfilter haalt scheldwoorden en andere ongepaste woorden weg nog voordat ze in je scherm kunnen komen. Al deze woorden worden vervangen door 'BOBBA'.

Algemene Veiligheidstips

Hou het online veilig en leuk met de volgende tips:

1. Je echte leven is privé. Geef nooit je echte naam, adres, telefoonnummer, foto's en gegevens over je school of werk aan mensen die je alleen van internet kent.

2. Hou je online vrienden online. Spreek niet af met mensen die je alleen van internet kent. Als iemand je vraagt om een afspraak, zeg dan 'Nee, bedankt' en vertel het aan je ouders of een vriend.

3. Wees niet bang om jezelf te beschermen. Als iemand iets doet wat jou een vervelend gevoel geeft, zeg er dan iets van tegen die persoon en tegen iemand die je vertrouwt.

4. Geef je niet bloot. Je hebt geen controle over wat iemand anders doet met de foto's en webcambeelden die jij met ze deelt. Ze kunnen ze aanpassen, doorsturen en je ermee pesten of chanteren..

5. Negeren kun je leren. Sommige mensen gebruiken het internet alleen om het anderen lastig te maken. Log uit, negeer de persoon en ga gewoon iets leuks doen! Aandacht geven aan en boos worden op mensen die jou niet respecteren is verspilling van je tijd.

6. Aardig zijn loont. Je hebt veel meer plezier en maakt veel makkelijker vrienden als je aardig en behulpzaam bent en de verschillen tussen mensen respecteert.

Als iemand naar jouw persoonlijke gegevens vraagt kun je het beste onmiddellijk om hulp vragen bij ons moderatieteam (via de helpknop) en verlaat dan de kamer. Het is onveilig om persoonlijke informatie zoals je adres, school, telefoonnummer, etc. aan onbekenden te geven.