Nieuwsberichten deze week

Nieuwsberichten archief

Reacties zijn uitgeschakeld en verborgen voor gasten. Meld je aan en discussieer mee.

Nieuwsbrief #Oktober geplaatst op

Sunnieday Nieuwsbrief

Boe! Schrok je?!

Het is weer tijd voor de maandelijkse nieuwsbrief. Pak lekker een frisdrankje en geniet van alle leuke stukjes die het team heeft geschreven. We introduceren in deze nieuwsbrief ook veel nieuwe thema's en spelletjes.

Veel leesplezier,
Het nieuwsbriefteam

Zoeken!
door Pascal

Jullie hebben het vast al gemerkt. Op de Sunnieday website is een nieuw vreemd mysterieus balkje verschenen. Een witte achtergrond met licht afgeronde hoeken. Maar wat kan dit object nou?!

Wij presenteren jullie vol trots de nieuwe zoekbalk! Dit is vanaf nu de centrale plek als je een van je medesunnie's zoekt. Vul de naam in en klik op hun naam of avatar om naar hun profiel te gaan.

Maar dat is nog niet alles! Vanaf nu kan je ook zoeken naar de ruilwaarde van een bepaald meubelstuk. Wil je dus snel de waarde weten van dat bloemperkje, typ het in en aanschouw!

Wist je dat?!
door Queeny

Nog paar weken en dan is het zover, het is dan Halloween! Het griezelfeest van het jaar. Halloween is een feest op 31 Oktober. Veel mensen op Sunnie zijn al verkleed als monsters, het lijkt erop dat veel mensen al zin hebben! Heb jij er ook al zo'n zin in? Hier zijn 13 griezelige weetjes. ;)

  • Je zult het vast niet geloven, maar Halloween is dus niet bedacht door een snoepfabriek. Het feest bestaat al zo'n zesduizend jaar. Het zou rond 4000 voor Christus ontstaan zijn in Ierland.
  • Samhainophobia is de angst voor Halloween.
  • Er wordt beweerd dat wanneer je je kleren binnenstebuiten draagt op Halloween en je achteruit loopt je een heks zult tegenkomen.
  • De gemiddelde Amerikaan eet 1,7 kilo Halloween-snoep per jaar. Zo veel weegt een kleine verklede chihuahua!
  • Trick or treat, dit betekent snoep of je leven! Het gebruik van snoep ophalen door kinderen is een middeleeuws gebruik, waarbij mensen bedelden voor voedsel om in ruil daarvoor te bidden voor mensen.
  • Trek je kleding binnenstebuiten aan en probeer met Halloween zo veel mogelijk achterstevoren te lopen. Volgens een legende zou je dan rond middernacht een heks zien.
  • De zwaarste pompoen ter wereld komt uit een Zwitserse tuin. Hij woog bijna 1050 kilo. Dat is ongeveer even veel als een kleine auto.
  • Trick-or-treating is echt alleen voor kinderen. In sommige Amerikaanse steden is het zelfs verboden om als twaalfplusser nog langs de deuren te gaan. Op een paar plekken kunnen tieners die vals spelen, een boete van tot wel duizend dollar krijgen (en zevenduizend calorieën aan snoep is echt niet zo veel waard).
  • Het zien van een vleermuis op Halloween werd beschouwd als nogal een onheilspellend teken. Als een vleermuis drie keer vliegend rond het huis werd gezien, betekende dat iemand in dat huis spoedig zou sterven. Of als er een vleermuis in je huis rond vloog dan zou je huis haunted zijn, de geesten hadden dan de vleermuis in huis gelaten.
  • De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve dit is de avond voor Allerheiligen op 1 november. Christenen dragen deze allerheiligendag op aan alle heiligen die geen speciale dag voor zichzelf hadden.
Achter de schermen
door Marissa

Staff, wie heeft ze nog niet gezien in Sunnie? Kan haast niet dat je hun hebt gemist! Je zal ze vast en zeker al een keer zijn tegengekomen op een moment dat jij of een ander werd gewaarschuwd op zijn of haar gedrag.

Nu denken jullie vast, ach staff zijn, dat zal toch niet veel werk kosten? Daar heb je het mis. Naast waarschuwingen geven komen er veel dingen bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie binnen het team, deze wordt gedaan via Discord en Sunnieday zelf. Daar wordt besproken welk gedrag wel en niet is gepast, maar wordt ook doorgegeven wie een eventuele ban moet hebben door ambassadeurs aan eXpert of hogerop. Je hebt naast ambassadeur en eXpert ook meer ranks, maar je begint bij proef ambassadeur (voor 2 weken). Mocht je je proefperiode hebben behaald, dan ben je vast ambassadeur, daarna kan je promotie krijgen naar eXpert, vanuit daar weer naar moderatie. Met andere uitzonderingen maak je nog kans op supervisor of manager. Iedere rank brengt weer extra taken met zich mee, meer dingen die je kan doen om Sunnieday gezellig en veilig te houden.

Naast promoveren en waarschuwingen en ban geven moet je als staff ook nog stevig in je schoenen staan! Vaak krijgt staff een grote mond terug als zij iemand aanspreken op hun gedrag, en dat niet alleen, soms wordt het nog erger gemaakt voor een stafflid, of zelfs het hele team.

Als jij vragen of hulp nodig hebt kan je ook altijd bij staff terecht! Want ook daarvoor zijn zij aanwezig binnen het hotel.

Een beetje respect voor staffleden mag er wel wezen! Zij zijn ook maar mens, en hebben alleen maar hun beste beentje voor om Sunnieday jou te helpen en gezellig en veilig te houden.

Hey! Ik ben..
door Mila

Hey hey jullie kennen me allemaal wel als Enrique, wat ook mijn echte naam is. Ik kom even kort samenvatten wie ik ben en wat ik doe. Ik ben Enrique en ik ben 23 jaar oud en ik kom uit België.

In mijn dagelijks leven gaat mijn tijd vooral naar mijn 2 banen. Dat zijn het uitbaten van mijn eigen museum over de eerste wereldoorlog en mijn dagelijkse baan in de wegenbouw, waar ik zeg maar wat polyvalent bezig ben.

In mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met muziek instrumenten en het deelnemen van evenementen met vrienden. Los daarvan speel ik natuurlijk ook Sunnieday omdat ik graag contact heb met mensen om een praatje te slaan of hulp te bieden waar dit nodig is.

Mijn doel op Sunnie is om iedereen een happy vibe te geven of een luisterend oor te bieden. En natuurlijk ook om gewoon iedereen het naar zijn zin te laten laten hebben. Sunnie is dan ook wel the place waar iedereen wel iets gemeen heeft met elkaar!

Bij deze zal je me wel nog zien in het hotel en aarzel niet als je met een vraag zit. Ik sta klaar voor je!

Greets and a lot of fun,
Enrique

Badge Spotlight
door Marissa

De afgelopen maand heeft de badges shop aardig stilgelegen en dat hebben jullie waarschijnlijk wel gemerkt. Niet getreurd, deze maand zullen wij weer hard ons best doen de badges shop weer zo veel mogelijk verandering te brengen!

Het eerste thema wat weer zal worden geüpdate is Tijdelijke Badges, die weer met leuke badges vanuit Habbo zal worden gevuld. Op de planning staan ook de thema's Games 2.0, Star Wars (1.0) en TV Zenders, die in de loop van de maand voor jou te koop komen te staan!

Om ruimte te maken voor deze thema's zullen wij ook afscheid moeten nemen van een aantal thema's. Deze zijn; Dieren 2.0, Beroepen en Zomer 2020, de zomer is ondertussen voorbij en de andere twee hebben lang genoeg in de shop gestaan, dus neem snel nog een kijkje en koop de badges die je nog wilt hebben van deze thema's voordat zij verdwijnen!

Room Spotlight
door Mila

Deze maand staat het Zonsondergang Café in de spotlight! Deze mooie publieke ruimte geeft je een echt zomer gevoel. Met Joopie achter de bar kan er natuurlijk niks mis gaan, dus vraag gerust om een Sunset Cocktail.

Sunset Café is de ideale plek om te feesten niet alleen om de leuke dansvloer, maar ook om de echte Party vibe! De oranje tafels en gele banken maken het zonsondergang thema helemaal af. Dus neem een kijkje als je online bent!

Zonnige kamer hoor!
Listen to the music!
door Pascal

Doo dap, dap dap doo dap! Dudidudiduuu dap dap dap duuu! Sunnieday Radio draait weer leuke muziek. Toch is iets anders, maar wat is nou anders?

We hebben de radio speler vernieuwd. Grootser, beter en vol met mooie functionaliteiten. Laten we er even naar gaan kijken. Als we de radio vergroten krijgen we de hele speler te zien!

Je kan natuurlijk nog altijd zien welke van onze toffe DJ's op dit moment draait. Samen met natuurlijk de mooie avatar van deze DJ. Onder de naam zie je welk liedje de DJ op dit moment aan het draaien is. Dat is vooral handig als je het liedje wel eens vaker wil horen! Naast al deze informatie heb je de optie de DJ te volgen naar de actuele kamer waar de DJ draait en je kan een verzoekje insturen via de verzoeklijnen.

Je ziet ook een oranje balk. Dit is de tijd in dit uurtje. Zo kan je zien hoe lang dit super toffe uurtje nog duurt! Iets verder naar onder heb je "Opties" waar je de radio tijdelijk kan dempen of starten & pauzeren.

Zin om radio te luisteren? Onze DJ's hebben zin om voor jou te draaien! Neem een kijkje bij het rooster en zet je radio aan! Wil je graag weten welke DJ's voor jou draaien? Deze vind je op deze pagina.

Rara, wie ben ik?!
door Rowan

Beste allemaal,

Zijn jullie slim genoeg om te raden welke speler Ik ben? Zal jullie een paar hints geven, de rest moeten jullie zelf invullen. Succes! Ik ben een trouwe Sunnieday speler, ik maak graag een babbeltje in verschillende kamers, ja amai ik ben een Belg, ik bespeel graag instrumenten en soms schiet ik een pijl in de roos!

Weet jij wie ik ben?

Weet jij wie dit is? Maak kans op 15 Bel-Credits! Wat moet je doen om kans te maken op deze prijs? Laat ons weten in de reacties onder deze nieuwsbrief wie dit bericht hier boven nou heeft geschreven?!

Puzzel
door Walli

Gefeliciteerd J-PVanRossem, jij hebt de vorige quizvraag als eerste correct beantwoord! De 25 bel-credits komen jouw kant op!

Puzzelrijkdom

Op de afbeelding zie je een hoop Bel-Credit meubels en Credit meubels, kan jij het onderscheid maken tussen de twee en weet jij wat de totale waarde is in Bel-Credits volgens de ruilwaarde? Laat dit dan weten in de onderstaande reacties en maak kans op 25 Bel-Credits voor jouw pixelaccount!

Vind je de afbeelding ook een beetje te klein? Dat is geen probleem. Je kan hem vergroten door hier te klikken. Je doet mee via de reacties. Voor vragen kan je altijd terecht bij iemand van het nieuwsbrief team.

Meme van de maand
door Queeny

Hey Memefans en Sunnie's!

In deze editie van de nieuwsbrief introduceren we iets nieuws. Je hebt het natuurlijk al kunnen lezen maar wij introduceren de meme van de maand! Het is een leuk spelletje: maak een goede meme!

Dit alles heeft natuurlijk wel een thema. En het is bijna halloween, dus je raad het al. Het thema deze maand is Halloween. Het is natuurlijk extra leuk als je meme ook iets te maken heeft met Sunnieday! Je kan voor je meme bijvoorbeeld je poppetje gebruiken, maar ook meubels of praatwolkjes! Het kan zo gek mogelijk! Je doel is simpel: maak de beste en win.

Hoe doe je mee? Je kan je meme in een direct bericht (dus niet publiek) sturen naar ons twitter account. (@SunnieTeam) Vergeet hierbij niet te vermelden dat het voor de meme van de maand is. Je maakt kans op 15 Bel-Credits en je meme komt in de nieuwsbrief van November!

Succes!

Staffnieuws
door Walli

Jazeker, in het Staff-Team van Sunnieday staan we niet stil. Helaas hebben wij afgelopen periode afscheid genomen van Rowan, gelukkig is hij niet helemaal uit het team en volbrengt hij nog verschillende andere taken. Daarnaast hebben wij goed nieuws voor onze Souff, wij mogen hem feliciteren met zijn nieuwe functie als moderator.

Daarnaast hebben wij ook nieuwe gezichten binnen het team: Unidentified & Sabine zitten in een proefperiode als Ambassadeur, succes dames!

Wist je dat onze sollicitaties open staan? Wil jij het Sunnieday Team versterken? Neem een kijkje op onze vacature pagina !


Zijn er tips of leuke ideëen voor de nieuwsbrief? Meldt het dan in de reacties hieronder of zeg het tegen een staff in het hotel! Zo kunnen we er met z'n allen een leuke nieuwsbrief van maken waar iedereen naar uit zal kijken!

Reacties zijn uitgeschakeld en verborgen voor gasten. Meld je aan en discussieer mee.