Nieuwsberichten archief

Reacties zijn uitgeschakeld en verborgen voor gasten. Meld je aan en discussieer mee.

Nieuwsbrief Uitgave - 39 geplaatst op

Sunnieday Nieuwsbrief

Beste Sunnie,


Leuk dat je er weer bent! Vandaag weer een gloednieuwe nieuwsbrief voor jou!

- Nieuwsbriefteam

Community Nieuws
door -Sam.

Afgelopen maand hebben we een paar nieuwe medewerkers mogen verwelkomen! Wij verwelkomen Mike.- als nieuwe proef-ambassadeur! Hij zal zich gaan focussen op jouw veiligheid en beantwoordt tevens al je vragen over onze spelomgeving. Ook verwelkomen wij Elfjuh. in het eventteam, hij heeft inmiddels zijn proef- periode succesvol afgerond en heeft een vast plekje in ons team. Gefeliciteerd! Dit is niet alles, want wij hebben Espino ook weer mogen ontvangen als radio deejay. Welkom terug in het team!

Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van een speler die ons al jaren heeft ondersteund in het eventteam, namelijk Lukas. Ook onze DJ @David. heeft een moeilijke keuze gemaakt, hij wilt zich meer focussen op het leven buiten Sunnieday. Wij wensen jullie beide veel succes en wij gaan jullie missen!

Verder staan alle sollicitaties nog steeds open voor iedereen! Voel je vrij om te solliciteren op een van de openstaande vacatures en wie weet word jij binnenkort een deel van het Sunnieday Team!

 

Behind The Scenes
door Roy

Hey hoi!

Ik ben Ruben en op Sunnieday heet ik R.u.b.e.n. Voor diegenen die mij nog niet kennen: ik ben pixelaar bij Sunnieday! Ik zie je denken: wat houdt dat in? Dat ga ik je nu vertellen!

Een pixelaar maakt allereerst een heleboel badges, die jullie vervolgens kunnen kopen. Ik neem jullie even mee in hoe ik te werk ga als pixelaar. Eerst kijk ik op Trello. Dat is een soort agenda waar staat wat ik allemaal moet doen. Bijvoorbeeld: Sinterklaas. Daarna doe ik een beetje onderzoek naar welke dingen er typisch zijn voor deze feestdag of kijk ik wat voor badges het event-team graag wil dat er komen. Meestal moet ik per categorie tien badges maken.

Daarna start ik mijn programma op waarmee ik pixel. Daarvoor gebruik ik verschillende programma’s. Ik werk bijvoorbeeld met Adobe Photoshop, Paint.net en Aseprite (Speciaal voor MacOS). Ik maak dan templates (vakken van 40 bij 40 pixels) met een transparante achtergrond. En dan begint het grote werk: ik moet elke pixel een kleurtje geven. Ik maak de badges die jij koopt in de badge shop dus echt puntje voor puntje, en dat is een hele klus! Zodra de badge helemaal af is, sla ik hem op als een .gif bestand. Ik doe dit zodat de kwaliteit van de badge goed blijft.

Wanneer alle badges klaar zijn, geef ik ze een naam en upload ik ze weer op Trello. Dan zit mijn werk erop en worden de badges op een afgesproken datum online gezet op Sunnie!

Ik hoop dat jij nu meer weet over wat een pixelaar allemaal doet. Lijkt je dit nou ook leuk om te doen? De sollicitaties staan altijd open. Dus solliciteer snel en wie weet word jij mijn nieuwe collega!

Groetjes, Ruben

 

Complimentenmuur

Het is alweer het einde van het jaar. De meesten staan stil bij wat er het afgelopen jaar is gebeurd en wat ze het komend jaar willen veranderen. Ook het Nieuwsteam stond hier eventjes bij stil. Wij willen het jaar goed inzetten met nieuwe stukjes in de Nieuwsbrief.

Daarnaast hadden wij nog enkele andere voornemens voor het nieuwe jaar. Wij willen mensen al eens wat vaker een complimentje geven. Daarom leek het ons leuk om een complimentenmuur te maken.

Daarvoor hedden wij jullie hulp nodig! Wil jij iemand een complimentje sturen? Dan kan je deze altijd insturen via de ideeënbus. Volgende maand plaatsen wij de mooiste complimentjes in onze nieuwsbrief. Veel plezier!

 

Kijkje in het leven van...
door -Sam.

Hallo,

Ik ben Damian, 16 jaar oud en woon nog bij mijn moeder in een gezellig huisje in Heerlen. Dit is niet zo’n hele drukke stad, maar wel gezellig en knus. Op Sunnieday sta ik ‘bekend’ als .Damian. Ik loop vaak door het hotel rond, maar ben geen staff of iets dergelijks. Ik ben een normale speler. Ik kan het met de meeste mensen uit het staff-team goed vinden.

Sunnieday Avatar

Buiten Sunnieday doe ik een koksopleiding op het Gilde in Venlo. Ik wil graag als kok afstuderen op niveau 3 om daarna door te stromen tot niveau 4. Het lijkt mij een super vet om een eigen Italiaanse zaak te openen. Ik hou van Italiaans eten. Ik heb een vriendin die ik bijna elke dag zie. Voor school en vrienden reis ik per week ongeveer 20 uur met de trein. Ik hou van drinken en gezellig doen met de groep. Ik heb een vriendengroep van ongeveer 20 man en we kennen elkaar allemaal van school.

Buiten school doe ik ook veel met muziek. Ik maak mijn eigen muziek zoals bijvoorbeeld shuffle en dance muziek. Ik ben gek op alle muziekgenres op Nederlandstalige muziek na. Ik hou overigens ook heel veel van ijs. Als je mij midden in de nacht wakker kan maken voor iets, dan is het ijs, maakt niet uit welke smaak want ik eet het toch wel. Ik ben een slechte slaper, ik ga altijd veel te laat naar bed en sta de volgende ochtend te laat op en dan kom ik te laat op school.

Dit was het wel ongeveer, als je meer wil weten over mijn oh zo interessante leven dan moet je dat gewoon lekker vragen. Je kan me bereiken op Discord via de Sunnieday Discord en in het hotel natuurlijk

Damian.

 

Wist je dat..
door Roy

Sinterklaas wordt in Nederland al heel lang gevierd op 5 december. Dat wist jij vast wel! Maar wist je dit ook over het sinterklaasfeest???

Wist je dat...

Sunnieday ...Sinterklaas al sinds 1888 gevierd wordt?
Sunnieday ...de Sint vroeger altijd al het werk helemaal zelf deed? Tegenwoordig krijgt hij hulp van een heleboel pieten!
Sunnieday ...Sinterklaas eigenlijk Sint Nicolaas heet?
Sunnieday ...er tijdens het sinderklaasfeest in totaal miljoenen kilo's pepernoten, chocoladeletters en marsepein gegeten wordt?
Sunnieday ...de Sint in Frankrijk op een ezel rijdt in plaats van op een paard?

 

Puzzel

De persoon die het beste oog had voor details en die alle verschillen heeft gevonden, is .Julian. Van harte gefeliciteerd namens het hele team! Jouw prijsje, namelijk de 15 Bel-Credits worden zo snel mogelijk gestort.

Deze week dagen wij jullie opnieuw uit met een raadsel! Kan jij de som oplossen? Stuur je antwoord dan in via het formulier 'Zoek de verschillen'. Veel succes met het oplossen van de som! Misschien win jij wel die 15 Bel-Credits!

Trend It
door Roy

We houden allemaal van muziek daarom hebben wij weer 5 Sunnie's gevraagd hun favoriete liedje met ons te delen! De nummers van de spelers zijn hieronder te vinden in het carousel. Wil jij nou dat jouw favoriete muzieknummer ook in de carrousel komt? Laat dan jouw favoriete nummer achter in de reacties!

Scepsis: Pookie - Aya Nakamura
justcait_ : Turn me on - Riton,Oliver Hendes
Elfjuh. : Ground control - All time low
-Sam. : Uncharted - Kensington
Instability : Halsey - Graveyard
 

Wij hopen dat jullie er van genoten hebben!

Het Sunnie-Nieuwsteam


Zijn er tips of leuke ideëen voor de nieuwsbrief? Meldt het dan in de reacties hieronder of zeg het tegen een staff in het hotel! Zo kunnen we er met z'n allen een leuke nieuwsbrief van maken waar iedereen naar uit zal kijken!

Reacties zijn uitgeschakeld en verborgen voor gasten. Meld je aan en discussieer mee.