Nieuwsberichten archief

Reacties zijn uitgeschakeld en verborgen voor gasten. Meld je aan en discussieer mee.

5 HANDIGE SAFETYTIPS VOOR JOU geplaatst op

Beste Sunnie,


Sunnieday is een gezellige community waar je vrienden kunt maken, evenementen kunt doen, zelf kamers maken en zelfs handel drijven. Maar niet iedereen logt in gezelligheid.
Helaas zijn er altijd spelers die het op de Bel-Credits en meubels van anderen hebben gemunt.

Je hebt er vast wel eens mee te maken gehad: pesten. Pesten of gepest worden, je ziet het overal gebeuren, op scholen, op stations en zelfs op Sunnieday gebeurt het. Hieronder 5 handige safetytips voor jou.


 • BESCHERM JE PERSOONLIJKE INFORMATIE
  Je weet nooit met wie je echt online spreekt, dus deel nooit je persoonlijke gegevens.
  Het geven van je persoonsgegevens zoals je echte naam, adres, telefoonnummer, foto's of school kan leiden tot scammen, pesten of kan tevens gevaarlijk zijn.

 • WEES NIET BANG OM TE ZEGGEN WAT JE VINDT
  Als iemand je onprettig laat voelen of je bang maakt met bedreigingen in Sunnieday, negeer deze speler door middel van de negeerknop en geef de speler meteen aan bij ons moderatie-team. Dit kan je doen door op de speler in kwestie te klikken en vervolgens "Geef aan".

 • WEG MET DIE CAM
  Je hebt geen controle over je foto's, video's en webcam screenshot(s) zodra je ze deelt op het internet, en je kan ze nooit terug krijgen. Ze kunnen met iedereen gedeeld worden, op elke site en gebruikt worden om je te pesten of af te persen. Voordat je een foto of video plaatst, vraag jezelf af vind ik het oké dat mensen die ik niet ken het kunnen zien?

 • SPEEL ALLEEN DE ECHTE SUNNIEDAY
 • Websites die gratis prijzen, Bel-Credits of meubels aanbieden zijn allemaal oplichters die er op uit zijn om je wachtwoord te stelen. Geef nooit je login gegevens en download nooit bestanden van deze sites: het kunnen keyloggers of virussen zijn!

 • ZET JEZELF NIET ONDER DRUK DOOR ANDERENY
  Ook al lijkt iedereen het te doen, als jij je er niet oké bij voelt, doe het niet!

Surf jij ook veilig over het internet, en bezoek je geen onbetrouwbare sites? Haal dan meteen de gratis 'Ik surf veilig '23' badge in de badges shop en laat zien dat jij safe bent!
Met vriendelijke groet,
Kimberley en Maarten

Reacties zijn uitgeschakeld en verborgen voor gasten. Meld je aan en discussieer mee.